Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Hildegardin keittiöön liittyvä tapahtuma Oulussa Haukiputaalla 12.7.2018

Lisätty 01.11.2018

Hildegardin keittiöön liittyvä tapahtuma Oulussa Haukiputaalla 12.7.2018

Haukiputaalla Lomakoti Onnelassa oli Luuston hyvinvointi-loma 9.7. - 14.7.2018.


Luustolomalle osallistui eri-ikäisiä ihmisiä eri paikkakunnilta ja heillä oli mahdollisuus tutustua uusiin ihmisiin, toimia yhdessä voimiensa ja mielenkiinnon mukaan sekä levätä ja rentoutua. Hyvinvoinnin kannalta korostettiin terveellistä kotiruokaa.


Meille Pyhän Hildegardin seuran oululaisille jäsenille järjestyi mahdollisuus suunnitella lounaaksi 

LUUKEITTO HILDEGARD BINGENILÄISEN TAPAAN.


Hildegardseuran infon aloitimme tarjoamalla omenatuoremehu + inkivääri-shotia. Taustamusiikkina Ailin valitsemaa Hildegard-musiikkia.


Puheenjohtaja Terttu Kolivuori kertoin valitun lounaan terveysvaikutuksista ja yleisesti Hildegardin terveysruuista. Lomalaisille jaettiin Tertun laatima Hildegard-tiedote, jossa on luukeiton resepti, luettelot: Parannuskeinoja nykyajan pahuudelle ja Hildegard-Puodissa saatavana olevat suomennetut kirjat sekä Hildegardseuran yhteystiedot.
Esillä oli kirjoja, raimikkia, Fenkoli-Galangal tabletteja ja pussitettuna Hildegard-älypipareita.
Lomalaiset kiinnostuivat ja ostivat mukaansa ja kerroimme, että tiedotteessa on yhteystiedot kirjojen tilaamiseksi ja puheenjohtaja hoitaa Hildegardtuotteiden tilaukset ja myynnin toistaiseksi.

 

LUUKEITON RESEPTI HILDEGARD BINGENILÄISEN TAPAAN
Keittoon tulisi saada putkiluita esim. poronluita, joissa on luuydintä.
Luuydin saostaa jonkin verran keittoa, antaa siihen makua ja tekee siitä voimakeittoa.
Luukeittoa keitetään parhaimmillaan jopa 6 tuntia, kunnes niissä oleva liha irtoaa.
Poistetaan luut ja niissä oleva liha irrotetaan liemeen.
Lisätään pestyt ja paloitellut kasvikset ja mausteet ja keitetään ne luiden poistamisen jälkeen
lihaliemessä.


KASVIKSET:
Sipulia ja valkosipulia
Juuriselleriä, palsternakkaa, porkkanaa
Bataattia
Galangaljuurta ja fenkolia maun mukaan
Lihaliemikuutioita
Rouhittua mustapippuria.


Tarkistetaan suola ja maut
Tarjolle vietäessä keiton pinnalle leikataan persiljaa.


Lomakoti Onnelan puheenjohtaja Pirjo Hätälä huolehti keittoon, speltleipään ja speltpannukakkuun tarvittavat ainekset ja Lomakodin keittiöhenkilökunta viimeisteli Helin, Railin ja Anjan edellisenä päivänä valmistaman luukeitonliemen lisäten loput kasvikset.
Pirjo Hätälä leipoi keiton kanssa tarjotut speltleivät ja pannukakut. Ruoka kuului lomalaisten ohjelmaan, joten yhdistykselle ei tullut kuluja ruokaaineista. Ruokailuun osallistui noin 25 henkilöä.

 Samalla meillä oli mahdollisuus tutustua Lomakoti Onnelan toimintaan ja ennen infoa osallistuimme lomalaisten kanssa ”tuolijumppaan” kauniissa kesäsäässä Kiiminkijoen rannalla. Tämä oli ”pilottitapaus” ja onnistui pienelläkin joukolla lyhyellä suunnitteluajalla.