Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Hildegardin keittiöön liittyvä tapahtuma Oulussa Haukiputaalla 12.7.2018

Lisätty 30.04.2021

Haukiputaalla Lomakoti Onnelassa pidettiin Luuston hyvinvointi –loma 9.7.–14.7.2018. Lue alta luukeiton resepti teemaan liittyen.

LUUKEITON RESEPTI HILDEGARD BINGENILÄISEN TAPAAN

Keittoon tulisi saada putkiluita esim. poronluita, joissa on luuydintä.

Luuydin saostaa jonkin verran keittoa, antaa siihen makua ja tekee siitä voimakeittoa.

Luukeittoa keitetään parhaimmillaan jopa 6 tuntia, kunnes niissä oleva liha irtoaa.

Poistetaan luut ja niissä oleva liha irrotetaan liemeen.

Lisätään pestyt ja paloitellut kasvikset ja mausteet ja keitetään ne luiden poistamisen jälkeen lihaliemessä.

 

KASVIKSET:

Sipulia ja valkosipulia

Juuriselleriä, palsternakkaa, porkkanaa

Bataattia

Galangaljuurta ja fenkolia maun mukaan

Lihaliemikuutioita

Rouhittua mustapippuria. 

 

Tarkistetaan suola ja maut

Tarjolle vietäessä keiton pinnalle leikataan persiljaa.

 

 

Evästeet

Tämä sivusto käyttää evästeitä tallentaakseen tietoja koneellesi.

Hyväksytkö evästeiden käytön?