Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Pyhän Hildegardin sydänviini

Lisätty 26.10.2018

8 isoa persiljan oksaa

1 – 2 rkl valkoviinietikkaa

1 litra hyvää puna-, valko- tai roseviiniä
n.80 – 100 g hunajaa

Viini, valkoviinietikka ja persiljaa
keitetään 8-10 min. teräs- tai lasiastiassa (keittäminen haihduttaa alkoholin).
Lisätään hunajaa ja keitetään miedolla lämmöllä vielä 4-5 min. Viini siivilöidään ja pullotetaan kuumana. Korkki suljetaan sydämellisillä ajatuksilla.

Nautitaan 1-3 rkl päivittäin. ”Auttaa ja vahvistaa sydämen toimintaa, ei milloinkaan vahingoita” (Hildegardin määritelmä). Sydänviini säilyy juomakelpoisena rajattomia aikoja.