Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

SIVUA PÄIVITETÄÄN

Alla on syksyn 2021 jäsenlehden pääkirjoitus, josta saa ensimakua siitä, mitä jäsenlehti sisältää, jos harkitset jäsenyyttä.   // lisättty 25.9.2021

Syysterveiset rakkaat jäsenet!

Syksy on saapunut luoksemme ja sitä myötä myös tämä syksyn jäsenlehtemme. Ensin hiukan tiedotettavia asioita; Riitta Prittinen-Maarala luopui hallituspaikastaan omista henkilökohtaisista syistään johtuen. Kiitämme Riittaa ja toivotamme hänelle kaikkea hyvää. Mikäli joku seuran jäsen kokee kutsun sydämessään, että haluaisi olla mukana ylläpitämässä ja rakentamassa Pyhän Hildegardin työn tunnetuksi tekemistä niin laitattehan viestiä minulle tai jollekin muulle hallituksen jäsenelle. Otamme ilolla vastaan jokaisen henkilön.

Kesällä Physica-kirja tuli painosta ulos ja on nyt tilattavissa Books on Demandin nettikirjakaupan kautta. Tilaustiedot ovat tuotteet ja kirjat -osiossa. Jos sinulla ei ole mahdollisuutta tilata kirjaa netistä, niin laitathan viestiä meille, niin tarvittaessa tilaus hoituu myös meidän kauttamme. Julkaisemme tässä lehdessä Terttu Kolivuoren kirjaan kirjoittaman esipuheen, niin saatte tätä kautta esimakua kirjasta. Kirjan valmiiksi saaminen oli monivaiheinen, ja välillä myös hiukan hankala projekti, joka työllisti myös minua, mutta onneksi loppu hyvin, kaikki hyvin!

Covid 19- epidemian edelleen olleessa vaikuttamassa emme vielä pääse järjestämään varsinaisia tapahtumia. Hallituksen suunnittelussa on kyllä, tilanteen salliessa, järjestää jäsentapahtumia, jotta pääsemme jälleen kerran yhdessä nauttimaan Hildegardin aikaansaannoksista, esimerkiksi musiikista, kirjoista tai ruuista. Palaamme näihin myöhemmin.

Tässä lehdessä on Nelly Jurveliuksen kirjoittamia tekstejä. Nellyllä on parhaillaan menossa Pietarsaaressa taidenäyttely, jonne suosittelemme lämpimästi vierailua. Tiedot näyttelystä hänen tekstien jälkeen.

Lehdessä on mukana luonnollisesti herkullisia reseptejä, ruokarukousta, ja hiukan runoutta. Viimeksi oli mainittuna Anna-Maija Raittilan runo, mutta kaikessa hötäkässä se unohtui lähettää painoon, nyt uudestaan paremmalla onnella. Lisäksi on kirjoitus Hildegardin musiikista ja esittelyä Vox Silentii-yhtyeestä, joka esittää Hildegardin musiikkia.

Tuotetilauksiin liittyen saimme lähiaikoina hiukan huonoja uutisia. Juuri kun olimme saaneet yhteistyön toimimaan saksalaisen Nikolaus Apotheken kanssa, saimme heiltä tiedon, että he lopettavat. Olemme onneksemme löytäneet toisen tahon mistä tilata tuotteita, Juran. Heiltä voimme tilata samoja tuotteita, kun aiemmin Nikolaukselta ja myös jotain uusiakin. Täydennetty tuotelistaus lisätään nettisivuille, kun se on valmis.

Tässä tämän hetken tärkeimmät asiat, kaikkea hyvää Sinulle!

Satu

Seuran ajankohtaisin asia on kesällä 2021 julkaistu kirja Physica

Uusin suomennettu Hildegardin kirja on Physica. Physica-kirjan on latinasta kääntänyt saksaksi ensimmäisenä lääketieteen professori Hugo Schultz ja esipuheen professori Ferdinand Sauerbruch Kööpenhaminan kuninkaallisen kirjaston alkuperäisteoksesta.

Kirja on nyt tilattavissa Books on Demandin nettikirjakaupasta osoitteesta:

Voit myös kirjoittaa vain tuon bod.fi ja klikata sitten kirjakauppa-kohtaa ja kirjoittaa hakukenttään "Physica". Kirjan hinta on 40 euroa + toimituskulut.  Kirjan saa halutessaan myös e-kirjana, jolloin hinta on edullisempi, 14,99 euroa

Mikäli ei ole mahdollisuutta tilata kirjaa Books on Demandin nettikirjakaupan kautta, niin sen voi tilata myös laittamalla viestiä Anja Kaikkoselle

gsm 041 549 5096 tai Satu Liukkoselle gsm 0400 843103. Kirja toimitetaan etukäteismaksun jälkeen.

Antoisia lukuhetkiä Pyhän Hildegardin kirjoitusten parissa!

Ajankohtaista alkuvuosi 2021

Pyhän Hildegardin seura ry:n vuosikokous järjestettiin koronapandemian vuoksi etäkokouksena 11.2.2021.

Kokouksessa valittiin uusi puheenjohtaja ja hallitus edellisen hallituksen ilmoitettua halunsa siirtyä sivuun ikänsä vuoksi.

Kuvassa seuran perustaja ja kunniapuheenjohtaja Terttu Kolivuori oikealla

Vieressä kokouksessa kunniajäseneksi valittu Ester Vaara vasemmalla.

Vuosi 2021 toikin uusia tuulia.

Vuosikokouksen jälkeen vetovastuuseen valittu uusi puheenjohtaja luotsaa toimintaa Kirkkonummelta käsin ja pandemian aikana yhteydet hallituksen jäseniin jouhevasti teamsin välityksellä. Uudet hallituksen jäsenet ovat Satu Liukkonen (pj), Oili Forsman (varapj), Anja Kaikkonen ja Arja Buri.

Kevään merkittävin tavoite on saada uusi Physica kirja painokuntoon ja jakeluun. Kirja tulee tilattavaksi suoraan painotalolta, siitä kuinka se tapahtuu, tiedotamme heti, kun se on ajankohtaista.

Hildegard-uutiset julkaistaan jäsenille keväällä, syksyllä ja jouluksi. Tuotetilauksia tehdään nyt kuukausittain sekä tuotteita että kirjoja on tilattavissa lomakkeen kautta.

Uusia toimintaideoita on syntynyt ja yhteistyötahoja kartoitettu. Lähitapahtumiakin on mahdollista järjestää koronarajoitusten purkautuessa. Seura vastaanottaa toiveita ja ehdotuksia toimintaan ja tapahtumiin liittyen.

Valoisaa ja lämmintä kevään etenemistä kesään.

Aikaisempaa toimintaa alkaen v. 1995:

Hildegard von Bingen 900 vuotta 1098 - 1998

Lisätty 22.04.2021

Hildegard-tapaaminen Oulussa 14.–15.8.1998

Alta voit klikata lukemaan seminaarissa pidettyjä luentoja ja esitelmiä.

Hyvän mielen seminaari

Lisätty 21.04.2021

Meren rannalla Oulun Edenissä 23.–24.8.1996

Alta voit lukea yhteenvedon seminaarissa esitetystä aiheesta hyveet ja paheet.

Täydenkuun seminaari

Lisätty 20.04.2021

Kylpylähotelli Eden, Nallikari, Oulu 11.8.–12.8.1995

Lue alta Terttu Kolivuoren seminaarissa esittämä luento aiheesta "Pyhän Hildegardin näkemyksiä terveydestä".

Evästeet

Hyväksytkö evästeiden käytön?