30.4.2021

Hil­de­gar­din keittiöön liittyvä tapahtuma Oulussa Hau­ki­pu­taal­la 12.7.2018

Hau­ki­pu­taal­la Lomakoti Onnelassa pidettiin Luuston hy­vin­voin­ti –loma 9.7.–14.7.2018. 

Lue alta luukeiton resepti teemaan liittyen.


LUUKEITON RESEPTI HILDEGARD BIN­GE­NI­LÄI­SEN TAPAAN

Keittoon tulisi saada put­ki­lui­ta esim. po­ron­lui­ta, joissa on luuydintä.

Luuydin saostaa jonkin verran keittoa, antaa siihen makua ja tekee siitä voi­ma­keit­toa.

Luu­keit­toa keitetään par­haim­mil­laan jopa 6 tuntia, kunnes niissä oleva liha irtoaa.

Pois­te­taan luut ja niissä oleva liha ir­ro­te­taan liemeen.

Lisätään pestyt ja pa­loi­tel­lut kasvikset ja mausteet ja keitetään ne luiden pois­ta­mi­sen jälkeen li­ha­lie­mes­sä.

KASVIKSET:

Sipulia ja val­ko­si­pu­lia

Juu­ri­sel­le­riä, pals­ter­nak­kaa, porkkanaa

Bataattia

Ga­lan­gal­juur­ta ja fenkolia maun mukaan

Li­ha­lie­mi­kuu­tioi­ta

Rouhittua mus­ta­pip­pu­ria.

Tar­kis­te­taan suola ja maut

Tarjolle vietäessä keiton pinnalle leikataan persiljaa.

Pyhän Hil­de­gar­din seura ry

Tarutie 22 B 

02400 Kirkkonummi

0400 843 103

satu.liukkonen@saunalahti.fi

© Pyhän Hildegardin seura. Kaikki oikeudet pidätetään.