30.4.2021
Haukiputaalla Lomakoti Onnelassa pidettiin Luuston hyvinvointi –loma 9.7.–14.7.2018.
Lue alta luukeiton resepti teemaan liittyen.
Keittoon tulisi saada putkiluita esim. poronluita, joissa on luuydintä.
Luuydin saostaa jonkin verran keittoa, antaa siihen makua ja tekee siitä voimakeittoa.
Luukeittoa keitetään parhaimmillaan jopa 6 tuntia, kunnes niissä oleva liha irtoaa.
Poistetaan luut ja niissä oleva liha irrotetaan liemeen.
Lisätään pestyt ja paloitellut kasvikset ja mausteet ja keitetään ne luiden poistamisen jälkeen lihaliemessä.
KASVIKSET:
Sipulia ja valkosipulia
Juuriselleriä, palsternakkaa, porkkanaa
Bataattia
Galangaljuurta ja fenkolia maun mukaan
Lihaliemikuutioita
Rouhittua mustapippuria.
Tarkistetaan suola ja maut
Tarjolle vietäessä keiton pinnalle leikataan persiljaa.
© Pyhän Hildegardin seura. Kaikki oikeudet pidätetään.