27.10.2018
Tietoa muskatellisalvia-, hirvenkielisaniais- sekä hurtanminttueliksiireistä ja reseptit niihin.
-mahakatarri, huono ruuansulatus, maha- ja suolistohaava (Ulcus ventriculi ja Ulcus duodeni), mahapaise, ruokahaluttomuus. Tässä käsitellään tehokasta rohdosta mahakatarriin, joka tunnetusti saattaa jäädä hoitamatta syövän yhteydessä.
10 g muskatellisalvian lehtiä
1 g puolanminttua ( Mentha pulegium)
2 g fenkolinsiemeniä
50 g hunajaa
1 litra viiniä
Valmistus: Yrtit keitetään hunajan kera viinissä 3-5 minuuttia, siivilöidään yrit pois ja pullotetaan puhtaaseen pulloon.
Annostelu: Yhdestä kahteen liköörilasillista (herkkävatsaisille vain teelusikallinen tai kaksi) lounaan ja päivällisen jälkeen.
-krooninen keuhkoputkentulehdus, astma; maksa- ja keuhkorohto, yksi parhaista Hildegard-rohdoista kroonisiin keuhkovaivoihin.
6 g kuivattua hirvenkielisaniaista
1 litra viiniä
100 g hunajaa
5 g pitkäpippuria (Piper Longum)
20 g kanelia
Valmistus:
Hirvenkielisaniainen ja mausteet keitetään viinissä, hunaja lisätään ja kiehautetaan toistamiseen. Siivilöidään ja pullotetaan.
Annostelu:
Kuuriluonteisesti ensimmäisellä viikolla 3 kertaa päivittäin 1 liköörilasillinen ruuan jälkeen, sitten 6-8 viikon ajan ennen ja jälkeen ruuan. (lounas ja päivällinen)
-Virusflunssa, vilustuminen, kurkkukipu, käheys, äänen menetys, yskä. Hurtanminttu-flunssa-eliksiiri ”puhdistaa” pahimmat virusflunssan seuraukset pois.
10 g hurtanminttua
30 g fenkolinsiemeniä
30 g tillinvarsia
30 g tulikukan kukkia
1 litra makeaa tai pöytäviiniä
Valmistus:
3 ruokalusikallista yrttisekoitusta keitetään viinissä 3-4 minuuttia ja siivilöidään. Pidetään lämpimänä termospullossa.
Annostelu:
Lapset 6-ikävuoteen saakka useita kertoja päivittäin 1 teelusikallinen, lapset 12 ikävuoteen saakka 1 ruokalusikallinen, aikuiset 1-3 kupillista päivittäin.
© Pyhän Hildegardin seura. Kaikki oikeudet pidätetään.