26.10.2018

Pyhän Hil­de­gar­din sy­dän­vii­ni

8 isoa persiljan oksaa

1 – 2 rkl valkoviinietikkaa

1 litra hyvää puna-, valko- tai roseviiniä
n.80 – 100 g hunajaa


Viini, valkoviinietikka ja persiljaa keitetään 8-10 min. teräs- tai lasiastiassa (keittäminen haihduttaa alkoholin).


Lisätään hunajaa ja keitetään miedolla lämmöllä vielä 4-5 min. Viini siivilöidään ja pullotetaan kuumana. Korkki suljetaan sydämellisillä ajatuksilla.


Nautitaan 1-3 rkl päivittäin. ”Auttaa ja vahvistaa sydämen toimintaa, ei milloinkaan vahingoita” (Hildegardin määritelmä). Sydänviini säilyy juomakelpoisena rajattomia aikoja.



© Pyhän Hildegardin seura. Kaikki oikeudet pidätetään.

Tehty